1. Udfolde: Zonen forneden, den såkaldte "brygzone", sørger for en første udfoldelse af aromaen.
2. Forfine: Zonen i midten understøtter en jævn brygning og forfiner således kaffens aroma.
3. Afrunde: Den øverste zone forhindrer, at der opstår en bitter smag og garanterer for en afrundet aroma.
Godt for din kaffe og naturen: Melitta® Filtertüten® Natura indeholder 40 % bæredygtigt bambus.
En forskel, du kan se, men selvfølgelig ikke kan smage. For begge filterpapirer har præcis de samme egenskaber. Den eneste forskel: Naturbrune filterpapirer er ublegede, hvide filterpapirer er kun bleget med naturlig ilt. Alle vores filterpapirer kan selvfølgelig komposteres.
I de første år efter opfindelsen af filterpapirer fandtes ingen kaffemaskiner - dengang var kaffen håndbrygget. Hertil skulle man med de daværende tragte og filterpapirstørrelser 100, 102® osv. - alt efter, hvor mange kopper man ønskede - flere gange hælde vand på filteret. Men kunne kun skønne, hvor meget færdig kaffe der så var i kanden. I 1960-erne opfandt Melitta® "1x-filter-systemet". Alt efter, hvilken størrelse der blev valgt, skulle med disse nye tragte og filterpapirer kun hældes vand på "1x" (dvs. 1x2 filterpapir à 1x hælde vand på tragten = 2 kopper kaffe, 1x4® filterpapir à 1x hælde vand på tragten = 4 kopper osv.) og man havde det ønskede antal kopper - en lettelse for kaffenyderen. I lang tid fandtes både 100er-størrelserne og 1x-størrelserne parallelt, fordi der for begge versioner endnu fandtes tragte i husholdningerne. I mellemtiden arbejder næsten alle maskiner med filterpapir "1x4®", fordi de især i hovedsegmentet med 8-10 kopper-maskiner har den optimale størrelser for den påkrævede vand- og kaffemængde.
Oplysninger om den rigtige filterpapirstørrelse finder du i brugsanvisningen eller på filteret i din kaffemaskine. Den rigtige størrelse er meget vigtigt, fordi der ellers er risiko for at filterpapiret river eller knækker.
For at kaffebrygningen fungerer optimalt, skal filterpapiret bringes damme form som tragten. Dette gør du ved at folde de to prægede kanter. På denne måde smyger filterpapiret sig til tragtens kanter og sidder dybt inde i tragten. Med denne gode pasform kan filterpapiret ikke klappe sammen under brygningen.
Nej, Melitta® Filtertüten® klæbes ikke sammen, men er presset sammen.
De fine kaffeolier. De indeholder mere end 800 kaffearomaer og sørger for, at det fulde aromapotentiale i din kaffe kan udnyttes. De innovative AromaporenPLUS® sørger for, at flere kaffeolier kan passere. Dermed sørger AromaporenPLUS® for endnu flere aromaer og en helt særlig smagsoplevelse. Du finder dem i vores Melitta Gourmet® Filtertüten®.
Mild kaffenydelse til bevidste livsnydere. Det sørger Aromasoft® strukturen i vores Melitta Gourmet® Filtertüten® Mild for. Hvordan fungerer det? Koffein og aromastoffer udvikles allerede i begyndelsen af bryggeprocessen, mens bitterstoffer først frigives på et senere tidspunkt. Aromasoft®-strukturen bevirker en kortere bryggetid, således at der opstår en mild filterkaffe med velsmagende aroma.